06-1-2030091
  1117 Budapest, Fehérvári út 44.
    

Gyakran jár a mosdóba?

A nők többségével többször is előfordul élete során felfázással kapcsolatos kellemetlen tünet, mint például a gyakori vizelési inger, szúró vizelet, és az alhasi fájdalom. Leggyakrabban a 18-40 év közötti nők érintettek a témában. A felfázás igazi szakneve voltaképpen: hólyaghurut.

A nők többségével többször is előfordul élete során felfázással kapcsolatos kellemetlen tünet, mint például a gyakori vizelési inger, szúró vizelet, és az alhasi fájdalom.

Leggyakrabban a 18-40 év közötti nők érintettek a témában
A felfázás igazi szakneve voltaképpen: hólyaghurut.

A felfázásnak hitt betegség a húgyúti rendszer, különböző megbetegedései. Kialakulásuk kórokozók, baktériumok által jön lére. A húgyúti fertőzések a húgyutak, húgycső, vesék gyulladásos állapotát jelenti. Szexuális úton terjedő kórokozók is okozhatnak húgycsőgyulladást. A megbetegedés elsősorban felszálló fertőzésből ered, de előfordul, hogy a kórokozók a véráramon keresztül érik el a húgyutakat. A felszálló fertőzés esetén a kórokozó a húgycsövön halad felfelé a hólyag, a felső húgyutak, a vese irányába.
Sajnos sokan félvállról veszik a bakteriális „felfázásokat” pedig, ha antibiotikummal nincsenek kikezelve ezek a betegségek komoly bajhoz is vezethetnek!
A felfázások gyógymódjának kulcsa az időben elkezdett, megfelelő kezelés, azonban, ha elhanyagoljuk "örök" problémákat okozó krónikus megbetegedésbe mehet át
Ezek a betegségek súlyosabb esetben vesemedence gyulladáshoz is vezethetnek, ami már nagyon komoly szövődményekkel járhat.

Kezelése:
A megfelelő orvosi ellátás mellett fontos a bő folyadékfogyasztás,
a vizelet jól átmossa a húgyutakat és a fertőzéstől könnyebben megszabadul a szervezet.


Urológus szakorvos:
Dr. Molnár Csaba Artúr

Időpont foglalás